Portfolio

Hier een impressie van onze projecten.
Sarphati
SVO
RIVM
UMCG
ICE
Kenteq
Thieme
CBT
Sarphati

Uitgeverij Sarphati

We werken nauw samen met Uitgeverij Sarphati bij de ontwikkeling van diverse titels van De Handelsroute. De thema’s logistiek en retail staan hier centraal. Het gaat om titels op mbo-niveau 2, 3 en 4. Voorbeelden van titels waaraan we hebben gewerkt, zijn:

 • Voorraadbeheer
 • Verkoopcijfers
 • Leidinggeven op basis van vakmanschap
 • Financiën en inkoop
 • Supermarkt
SVO

SVO Vakopleiding Food

De afgelopen jaren hebben we regelmatig ondersteuning mogen bieden bij de werkzaamheden op de afdeling Onderwijsstaf. Het gaat enerzijds om ondersteuning bij de dagelijkse werkzaamheden, zoals leermiddelenontwikkeling, e-learning maken en examens ontwerpen. Anderzijds gaat het om projecten zoals de implementatie van blended trainingen en professionalisering van het docententeam.

RIVM

RIVM en FSB/LBO

In opdracht van RIVM hebben we de Leeromgeving Scholing Cervixscreening (www.scholing-cervixscreening.nl) ontworpen en ontwikkeld. Deze leeromgeving bevat e-learning en scholings-materialen die door de screeningsorganisaties (bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker) wordt gebruikt voor de landelijk geaccrediteerde Scholing Cervixscreening. 
Rubus is beheerder van de leeromgeving. Dit doen we in opdracht van het Fsb-lbo (Facilitaire Samenwerking Bevolkingsonderzoeken-Landelijke Beheerorganisatie). We ondersteunen cursisten met onze helpdesk. Daarnaast voeren we jaarlijks onderhoud uit dat onder andere bestaat uit het actualiseren van alle e-learningmodules.

UMCG

UMCG

In opdracht van UMCG, afdeling Gebiedsbeheer, hebben we een opleidingsplan, e-learning en toetsing ontwikkeld. Onze werkzaamheden bestonden uit het:

 • formuleren leerdoelen
 • ontwikkelen onderwijskundig ontwerp
 • opstellen opleidingsplan
 • ontwerpen look & feel van de e-learning
 • ontwikkelen en bijstellen van de e-learning
 • ontwikkelen toetsmatrijs
 • ontwikkelen eindtoets.

Daarnaast voeren we jaarlijks onderhoud uit dat onder andere bestaat uit het actualiseren van alle e-learningmodules en de eindtoets.

ICE

Bureau ICE

In het kader van de BKE (Basiskwalificatie Examinering) beoordelen we portfolio’s en voeren we cgi’s. Daarnaast adviseren we over de verbetering van door docenten ingeleverde examens.

Kenteq

Kenteq

In de afgelopen jaren hebben we regelmatig ondersteuning mogen bieden aan Kenteq. We hebben gewerkt aan e-learning modules, leerobjecten uit Techniekstad en aan toetsing.

Thieme

ThiemeMeulenhoff

We hebben ThiemeMeulenhoff ondersteund bij de ontwikkeling van de lesmethodes voor Maatschappelijke Zorg en Traject Welzijn. Thema’s die hierbij aan bod kwamen, zijn de opvang van daklozen, kwetsbare ouderen, vrouwen en cliënten met financiële problematiek. Onze bijdrage bestond uit het schrijven van teksten en het ontwikkelen van casusopdrachten.

CBT

Klant: CBT

We hebben CBT ondersteund bij de ontwikkeling van diverse modules voor hun logistieke opleidingen en trainingen. De modules bestonden uit e-learning, theorieboeken, toetsen en praktijkopdrachten.